Καλάθι Αγορών

0
Το καλάθι σας είναι άδειο
  • Ελληνικά
  • English
Εισάγετε τον αντίστοιχο κωδικό που προϊόντος που αναζητάτε. Συμπληρώστε τον κωδικό χωρίς κενά ( ), παύλες (-) και καθέτους (/). Περισσότερα σχετικά με την αναζήτηση μπορείτε να βρείτε στην ενότητα Συχνές Ερωτήσεις.

+30 2310 517 895

+30 2310 553 001

Αποφυγή θερμοπληξίας στο αυτοκίνητο

Αποφυγή θερμοπληξίας στο αυτοκίνητο

Για την αποφυγή των όποιων δυσάρεστων εκπλήξεων, σας δίνουμε ορισμένες χρήσιμες συμβουλές πρόληψης:

1. Η τοποθέτηση αντιηλιακής προστασίας στο παρμπρίζ ή στο ταμπλό εκτός από το ότι προστατεύει τις μεγάλες πλαστικές -και συνήθως μαύρες- επιφάνειες του ταμπλό από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου, βοηθά κατά πολύ στο να αποφύγουμε το «κάψιμο» από το τιμόνι. Σίγουρα ακόμα πιο αποτελεσματική προστασία του εσωτερικού γίνεται εάν έχουν τοποθετηθεί και αντιηλιακές μεμβράνες ή αν έχουμε καλύψει το αυτοκίνητο με κουκούλα.

2. Αν παρκάρουμε το αυτοκίνητο κοντά στο σημείο που βρισκόμαστε και έχουμε οπτική επαφή με αυτό, καλό είναι να αφήσουμε ελάχιστα ανοιχτά δύο παράθυρα, έτσι ώστε να αποβάλλεται μέρος της ζέστης που αναπτύσσεται στο εσωτερικό.

3. Καλύψτε με μια πετσέτα το κάθισμα του οδηγού γιατί θα απορροφήσει τις καυτές ακτίνες του ήλιου. Όταν εισέλθετε στο εσωτερικό αφαιρέστε τη και θα διαπιστώσετε ότι το κάθισμα είναι μεν ζεστό αλλά δεν καίει.

4. Ποτέ δεν αφήνουμε στο εσωτερικό αντικείμενα που ενδέχεται με την πολύ ζέστη να προκαλέσουν έκρηξη (π.χ. σπρέι) ή τρόφιμα που μπορεί να λιώσουν.

5. Κατά την είσοδο στο εσωτερικό η πρώτη κίνηση που πρέπει να γίνει προτού εισέλθουμε σε αυτό είναι να ανοίξουμε όλες τις πόρτες για λίγα λεπτά για να αποβληθεί ο καυτός αέρας που έχει εγκλωβιστεί σε αυτό.

6. Δεν ρυθμίζουμε το air condition στην χαμηλότερη θερμοκρασία ούτε τις περσίδες των αεραγωγών προς τα πάνω μας γιατί λόγω ιδρώτα το πιο εύκολο που μπορεί να μας συμβεί είναι ψύξη. Παράλληλα, το κλιματιστικό του αυτοκινήτου πιέζεται πολύ για να φτάσει από τους π.χ. 40 βαθμούς Κελσίου της εξωτερικής ατμόσφαιρας στους 18 που το έχουμε ρυθμίσει. Μια σωστή θερμοκρασία είναι οι 24 βαθμοί για όσα αυτοκίνητα εφοδιάζονται με ηλεκτρονικό κλιματισμό.

Προσοχή! Ποτέ δεν αφήνουμε στο αυτοκίνητο με κλειστά παράθυρα το καλοκαίρι ούτε για ελάχιστα λεπτά κάποιον επιβάτη ή κατοικίδιο ζώο γιατί η θερμοπληξία θα προκληθεί άμεσα και κατόπιν η ασφυξία και ο θάνατος, όπως δυστυχώς έχει συμβεί αρκετές φορές.

 

 

Πηγή: autogreeknews.gr

Share this post: 

starteg

Η εταιρία ''METALLIDIS STARTEG HELLAS" δραστηριοποιείται στο χώρο του αυτοκινήτου από το 1985 με έδρα την Θεσσαλονίκη με εξειδίκευση στα ηλεκτρικά ανταλλακτικά αυτοκινήτων.

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Δευ-Παρ 8:00-17:30
Σαβ 9:00-13:00

Viber Starteg6942011050

NEWSLETTER

NEWSLETTER

Αφήστε μας το email σας και μείνετε ενημερωμένοι για προϊόντα μας που συνεχώς εξελίσσονται.

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γιαννιτσών 158, Θεσσαλονίκη, 54628

+30 2310 517 895 / 2310 553 001

+30 2310 553 001

info[a]starteg.gr

www.starteg.gr

Viber Starteg

6942011050

Ελλάδα 2.0

MasterCard VISA Bank Transfer Cash On Delivery