Εισάγετε τον αντίστοιχο κωδικό που προϊόντος που αναζητάτε. Συμπληρώστε τον κωδικό χωρίς κενά ( ), παύλες (-) και καθέτους (/). Περισσότερα σχετικά με την αναζήτηση μπορείτε να βρείτε στην ενότητα Συχνές Ερωτήσεις.

+30 2310 517 895

+30 2310 553 001

Δυσλειτουργία µίζας λόγω υπερφόρτωσης

Δυσλειτουργία µίζας λόγω υπερφόρτωσης

STARTEG.GR

Οι µίζες εκτελούν µια απλή αλλά σηµαντική εργασία: Εκκινούν τον κινητήρα εσωτερικής καύσης. Ανάλογα µε την εφαρµογή, οι µίζες ποικίλλουν ανάλογα µε το µέγεθος, τοv σχεδιασµό και την ισχύ εξόδου του ηλεκτροκινητήρα τους.
Όλες οι µίζες λειτουργούν µε τον ίδιο τρόπο: Μια ηλεκτροµαγνητική βαλβίδα ενεργοποιείται, αναγκάζοντας έναν µοχλό να σπρώξει προς τα έξω το γρανάζι της µίζας και να εµπλακεί µε την οδόντωση του σφονδύλου. Ταυτόχρονα, µια γέφυρα επαφής κλείνει το ηλεκτρικό κύκλωµα στην µίζα η οποία περιστρέφεται, προκαλώντας την εκκίνηση του κινητήρα. Όταν σταµατήσει η ροή ηλεκτρικού ρεύµατος προς την µίζα εκκίνησης, το σωληνοειδές άνοιγµα ανοίγει αµέσως την γέφυρα επαφής και το γρανάζι απεµπλέκεται, ολισθαίνει από την οδόντωση του σφονδύλου και επιστρέφει στην αρχική του θέση. Αυτός ο κύκλος διαρκεί συνήθως µόνο µερικά δευτερόλεπτα.
Όταν η µίζα ενεργοποιείται για παρατεταµένο χρονικό διάστηµα, σε σύντοµα διαστήµατα και χωρίς επαρκή χρόνο µεταξύ των ενεργοποιήσεων, αναπτύσσονται υψηλές θερµοκρασίες. Η ηλεκτροµαγνητική βαλβίδα, µε τις περιελίξεις της, ενεργεί τώρα ως αντίσταση θερµαντήρα – επιβαρύνοντας την µίζα µε ένα τεράστιο φορτίο.
Αυτή η υπερφόρτωση είναι εµφανής στο ενδεικτικό χαρτί που περιτυλίγεται γύρω από την ηλεκτροµαγνητική βαλβίδα κατά την κατασκευή και το οποίο αποχρωµατίζεται πάνω από µια συγκεκριµένη θερµοκρασία. Ο χαρακτηριστικός αποχρωµατισµός είναι συνεπώς µια σαφής ένδειξη θερµικής υπερφόρτωσης της µίζας.

autoservice.com.gr_MAHLE_1_

Εικόνα 1
Διατομή του κινητήρα εκκίνησης (μίζας) με:
1. Γέφυρα επαφής
2. Ηλεκτρομαγνητική βαλβίδα
3. Μοχλός εμπλοκής
4. Οδοντωτός τροχός με συμπλέκτη ελεύθερου τροχού

 

 

autoservice.com.gr_Mahle_2

Εικόνα 2
Επάνω: Νέα ηλεκτρομαγνητική βαλβίδα – το χαρτί ένδειξης-
δεν έχει αποχρωματιστεί
Κάτω: Εμφανής αποχρωματισμός του χαρτιού ένδειξης

 

autoservice.com.gr_MAHLE_3_

Εικόνα 3
Βλάβη που προχώρησε πέρα ​​από την ηλεκτρομαγνητική βαλβίδα με αλλοιωμένο το χαρτί ένδειξης επισκευής και τη μόνωση καμένη ως αποτέλεσμα της υπερβολικής υπερθέρμανσης

Σηµαντικό: Συνιστάται γενικά να ενεργοποιήσετε τον κινητήρα εκκίνησης – µίζα όχι περισσότερο από 30 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια να τον αφήσετε να κρυώσει για τουλάχιστον 2 λεπτά. Αυτό µπορεί να επαναληφθεί µέχρι και 3 φορές διαδοχικά πριν χρειαστεί ένα εκτεταµένο διάλειµµα ανάπαυσης. Η ακατάλληλη χρήση (για παράδειγµα, η εξαέρωση του συστήµατος ψεκασµού καυσίµου µετά την αλλαγή του φίλτρου καυσίµου) είναι εξαιρετικά ανεπιθύµητη.

 

Πηγή: infoservice.com.gr

Share this post: 

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ

starteg

Η εταιρία ''METALLIDIS STARTEG HELLAS" δραστηριοποιείται στο χώρο του αυτοκινήτου από το 1985 με έδρα την Θεσσαλονίκη με εξειδίκευση στα ηλεκτρικά ανταλλακτικά αυτοκινήτων.

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Δευ-Παρ 8:00-17:30
Σαβ 9:00-13:00

Viber Starteg6942011050

NEWSLETTER

NEWSLETTER

Αφήστε μας το email σας και μείνετε ενημερωμένοι για προϊόντα μας που συνεχώς εξελίσσονται.

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γιαννιτσών 158, Θεσσαλονίκη, 54628

+30 2310 517 895 / 2310 553 001

+30 2310 553 001

info[a]starteg.gr

www.starteg.gr

Viber Starteg

6942011050

MasterCard VISA Bank Transfer Cash On Delivery