Εισάγετε τον αντίστοιχο κωδικό που προϊόντος που αναζητάτε. Συμπληρώστε τον κωδικό χωρίς κενά ( ), παύλες (-) και καθέτους (/). Περισσότερα σχετικά με την αναζήτηση μπορείτε να βρείτε στην ενότητα Συχνές Ερωτήσεις.

+30 2310 517 895

+30 2310 553 001

Κάντε την μπαταρίας σας «αθάνατη»!!!

Κάντε την μπαταρίας σας «αθάνατη»!!!

STARTEG.GR
Οι μπαταρίες αυτοκινήτου παραμένουν φορτισμένες αξιοποιώντας την επιπλέον ισχύ του κινητήρα του αυτοκινήτου και οι περισσότερες μπορούν να διανύσουν τουλάχιστον πέντε χρόνια χωρίς να χρειάζεται αντικατάσταση ή επαναφόρτιση. Αλλά ακόμα και οι καλύτερες μπαταρίες αυτοκινήτων θα εξαντληθούν τελικά ή θα χάσουν το φορτίο τους πρόωρα όταν αφήσετε τα φώτα σας για πολύ ώρα αναμμένα. Η επαναφόρτιση μπορεί να απαιτήσει πολύ λίγα από την άποψη των εργαλείων ή της μηχανικής εμπειρίας και επίσης θα σας κοστίσει λιγότερα.

 

Δείτε τους 5 τρόπους που θα κάνουν την μπαταρία του αυτοκινήτου σας καινούρια ξανά:
  1. Τοποθετήστε τα κατάλληλα εργαλεία ασφαλείας. Η ασφάλεια είναι πρωταρχικής σημασίας κάθε φορά που εργάζεστε στο όχημά σας. Ξεκινήστε βάζοντας προστατευτικά γυαλιά για να σας προστατέψουν από σπινθήρες ή υγρό μπαταρίας σε περίπτωση που η μπαταρία υποστεί βλάβη. Μπορείτε επίσης αν θέλετε να φοράτε γάντια. Βεβαιωθείτε ότι η περιοχή στην οποία εργάζεστε είναι καλά αεριζόμενη και φωτισμένη επαρκώς για να μπορείτε να δείτε πού πηγαίνετε και σε τι εργάζεστε.
  1. Καθορίστε τι είδους μπαταρία έχετε. Για να φορτίσετε σωστά την μπαταρία σας, πρέπει πρώτα να προσδιορίσετε τον τύπο της μπαταρίας που έχετε. Συνήθως μπορείτε να βρείτε τον τύπο ή τον κωδικό κάπου, πάνω στην μπαταρία. Ίσως χρειαστεί να ελέγξετε τον ιστότοπο του κατασκευαστή εάν η ετικέτα είναι πολύ φθαρμένη ή λείπει. Θα πρέπει επίσης να μάθετε την τάση της μπαταρίας εξετάζοντας την ετικέτα της μπαταρίας ή ελέγχοντας το εγχειρίδιο του ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου σας. Οι τύποι μπαταριών περιλαμβάνουν:
  • Οι μπαταρίες μολύβδου-αντιμονίου
  • Οι μπαταρίες με υγρά, κλειστού τύπου
  • Οι μπαταρίες AGM (Absorbed Glass Matted)
  • Οι μπαταρίες GEL, δηλαδή με σταθεροποιημένο ηλεκτρολύτη κλειστού τύπου όπου δεν συμπληρώνεται ηλεκτρολύτης
  1. Αγοράστε φορτιστή μπαταρίας αυτοκινήτου. Επιλέξτε έναν φορτιστή που είναι κατάλληλος για τη μπαταρία σας. Οι περισσότεροι φορτιστές θα λειτουργούν για όλους τους τύπους μπαταριών εκτός από τις μπαταρίες Gel Cell. Υπάρχουν γρήγοροι φορτιστές που μπορούν να φορτίζουν γρήγορα την μπαταρία σας καθώς και φορτιστές που παρέχουν αργή αλλά πιο μακροχρόνια φόρτιση. Πολλοί νεότεροι φορτιστές έρχονται με ένα μικροεπεξεργαστή για να παρακολουθούν πόσο έχει φορτιστεί η μπαταρία. Αυτοί οι ψηφιακοί φορτιστές θα σταματήσουν τη διαδικασία αυτόματα όταν η μπαταρία είναι πλήρως φορτισμένη. Οι παλαιότεροι, απλούστεροι φορτιστές πρέπει να σταματήσουν χειροκίνητα για να αποφευχθεί η επικίνδυνη υπερφόρτιση
  1. Αποσυνδέστε και αφαιρέστε την μπαταρία από το όχημά σας εάν είναι απαραίτητο. Είναι σημαντικό να αποσυνδέσετε την μπαταρία πριν πραγματοποιήσετε οποιαδήποτε επισκευή ή συντήρηση στο όχημά σας. Τις περισσότερες φορές θα μπορείτε να φορτίζετε την μπαταρία χωρίς να την αφαιρείτε από το αυτοκίνητο, αλλά εάν φτάσετε στη μπαταρία ή τοποθετήσετε τα καλώδια φόρτισης στην θήκη του κινητήρα ή τον κορμό όπου βρίσκεται η μπαταρία, απομακρύνετε την μπαταρία από το αυτοκίνητο εντελώς ενώ το φορτίζετε.
  1. Καθαρίστε τους ακροδέκτες της μπαταρίας. Οποιαδήποτε βρωμιά στους ακροδέκτες της μπαταρίας μπορεί να εμποδίσει τα καλώδια φόρτισης να δημιουργήσουν ισχυρή σύνδεση με την μπαταρία, οπότε είναι σημαντικό να καθαρίσετε προσεκτικά τους ακροδέκτες. Χρησιμοποιήστε τη σόδα ψησίματος και ένα υγρό πανί ή ένα γυαλόχαρτο για να σκουπίσετε οποιαδήποτε ακαθαρσία ή σκουριά. Βεβαιωθείτε ότι οι ακροδέκτες είναι γυμνό μέταλλο πριν προχωρήσετε στο επόμενο βήμα για να εξασφαλίσετε ισχυρή φόρτιση.

Πηγή: autoagora.gr

Share this post: 

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ

starteg

Η εταιρία ''METALLIDIS STARTEG HELLAS" δραστηριοποιείται στο χώρο του αυτοκινήτου από το 1985 με έδρα την Θεσσαλονίκη με εξειδίκευση στα ηλεκτρικά ανταλλακτικά αυτοκινήτων.

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Δευ-Παρ 8:00-17:30
Σαβ 9:00-13:00

Viber Starteg6942011050

NEWSLETTER

NEWSLETTER

Αφήστε μας το email σας και μείνετε ενημερωμένοι για προϊόντα μας που συνεχώς εξελίσσονται.

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γιαννιτσών 158, Θεσσαλονίκη, 54628

+30 2310 517 895 / 2310 553 001

+30 2310 553 001

info[a]starteg.gr

www.starteg.gr

Viber Starteg

6942011050

MasterCard VISA Bank Transfer Cash On Delivery