Εισάγετε τον αντίστοιχο κωδικό που προϊόντος που αναζητάτε. Συμπληρώστε τον κωδικό χωρίς κενά ( ), παύλες (-) και καθέτους (/). Περισσότερα σχετικά με την αναζήτηση μπορείτε να βρείτε στην ενότητα Συχνές Ερωτήσεις.

+30 2310 517 895

+30 2310 553 001

Ποια τα οφέλη ενός υβριδικού οχήματος;;;

Ποια τα οφέλη ενός υβριδικού οχήματος;;;

Ποια τα οφέλη ενός υβριδικού οχήματος;;;_STARTEG.GR

Τα υβριδικά μοντέλα αποτελούν την ιδανική λύση για τις σημερινές ανάγκες της αυτοκίνησης, καθώς συμβάλλουν σε ένα καθαρότερο περιβάλλον, χωρίς περιορισμούς στην αυτονομία.

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα προσφέρουν συνεχώς μεγαλύτερες αυτονομίες, ωστόσο η ακτίνα δράσης τους παραμένει ακόμη σχετικά περιορισμένη, ενώ αποτελούν –προς το παρόν- ακριβή επιλογή. Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων προτείνουν ως άμεση λύση τον συνδυασμό ενός ή περισσοτέρων ηλεκτροκινητήρων με έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης και κατά προτίμηση βενζίνης. Έτσι προέκυψαν τα υβριδικά μοντέλα, τα οποία αποτελούν στην ουσία δύο αυτοκίνητα σε συσκευασία ενός.

Ενός «καθαρού» για κοντινές διαδρομές στην πόλη με αποκλειστική ή κύρια χρήση ηλεκτροκινητήρα και ενός συμβατικού για μεγάλες αποστάσεις, χωρίς χρονοβόρα φόρτιση των μπαταριών.

Ποιος έκανε την αρχή;

Όλα ξεκίνησαν ουσιαστικά με το Toyota Prius πρώτης γενιάς πριν περίπου 22 χρόνια. Το ιαπωνικό υβριδικό μοντέλο «έπαιζε» επί αρκετά χρόνια στην αγορά χωρίς αντίπαλο, όμως τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί κάθετα ο αριθμός αυτοκινήτων τέτοιας τεχνολογίας και μαζί με αυτόν και η ζήτηση από πλευράς αγοραστικού κοινού. Οι πελάτες εκτιμούν ιδιαίτερα τις γρήγορες επιδόσεις και τη χαμηλή κατανάλωση καυσίμου των υβριδικών αυτοκινήτων, όπως επίσης το χαμηλότερο κόστος χρήσης τους σε σχέση με τα συμβατικά μοντέλα, τα οποία κοστίζουν πάντως και αισθητά φτηνότερα.

Στα υβριδικά οχήματα χωρίς δυνατότητα εξωτερικής φόρτισης αποθηκεύεται στη μπαταρία τους ένα μέρος της απόδοσης του κινητήρα βενζίνης, που θα πήγαινε κάτω από άλλες συνθήκες χαμένο. Μάλιστα η μπαταρία φορτίζεται και κάθε φορά, που πατά ο οδηγός το φρένο, χάρη στο υπερσύγχρονο σύστημα ανάκτησης ενέργειας, το οποίο βελτιώνεται συνεχώς.

Είναι ενδεικτικό, ότι το υβριδικό Toyota Prius της σημερινής γενιάς είναι 40% αποδοτικότερο από το αντίστοιχο μοντέλο πρώτης γενιάς! Όταν πέφτει η απόδοση της μπαταρίας, λειτουργεί ο ηλεκτροκινητήρας σαν γεννήτρια και φροντίζει να τη φορτίζει, ενώ ένα ειδικό λογισμικό ρυθμίζει συνεχώς την ενεργειακή ροή για ιδανική αξιοποίηση του υβριδικού συστήματος.

Χαμηλή κατανάλωση σε σχέση με τη βενζίνη
Στην πράξη, εμφανίζει ένα υβριδικό μοντέλο περίπου 15% έως 25% χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου σε σχέση με ένα βενζινοκίνητο αντίστοιχης ισχύος. Το όφελος είναι μεγαλύτερο, όταν κινείται το όχημα σε χαμηλές ταχύτητες και σε αστικό περιβάλλον, όπου τα συχνά φρεναρίσματα φορτίζουν τη μπαταρία, ενώ αντίθετα εκτός πόλης η διαφορά κατανάλωσης γίνεται μικρότερη.

Επίσης, ένα υβριδικό μοντέλο μπορεί να επιταχύνει μεταξύ 10% και 20% γρηγορότερα σε σχέση με ένα συμβατικό, καθώς ο ηλεκτροκινητήρας του διαθέτει υψηλή ροπή από το πρώτο πάτημα του γκαζιού και καλύπτει την αδυναμία του βενζινοκινητήρα (ή ενός κινητήρα πετρελαίου) στις πολύ χαμηλές περιστροφές.

ΠΗΓΗ: https://www.mononews.gr

 

 

 

 

Ποια τα οφέλη ενός υβριδικού οχήματος;;;_STARTEG.GR
Ποια τα οφέλη ενός υβριδικού οχήματος;;;_STARTEG.GR
Share this post: 

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ

starteg

Η εταιρία ''METALLIDIS STARTEG HELLAS" δραστηριοποιείται στο χώρο του αυτοκινήτου από το 1985 με έδρα την Θεσσαλονίκη με εξειδίκευση στα ηλεκτρικά ανταλλακτικά αυτοκινήτων.

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Δευ-Παρ 8:00-17:30
Σαβ 9:00-13:00

Viber Starteg6942011050

NEWSLETTER

NEWSLETTER

Αφήστε μας το email σας και μείνετε ενημερωμένοι για προϊόντα μας που συνεχώς εξελίσσονται.

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γιαννιτσών 158, Θεσσαλονίκη, 54628

+30 2310 517 895 / 2310 553 001

+30 2310 553 001

info[a]starteg.gr

www.starteg.gr

Viber Starteg

6942011050

MasterCard VISA Bank Transfer Cash On Delivery