Εισάγετε τον αντίστοιχο κωδικό που προϊόντος που αναζητάτε. Συμπληρώστε τον κωδικό χωρίς κενά ( ), παύλες (-) και καθέτους (/). Περισσότερα σχετικά με την αναζήτηση μπορείτε να βρείτε στην ενότητα Συχνές Ερωτήσεις.

+30 2310 517 895

+30 2310 553 001

Πρόβλημα στο κύκλωμα σήματος μίζας χωρίς κωδικό βλάβης DTC

Πρόβλημα στο κύκλωμα σήματος μίζας χωρίς κωδικό βλάβης DTC

STARTEG.GR

Πληροφορίες οι οποίες ενώ υπάρχουν και δίδονται από τον κατασκευαστή, είτε δεν γνωρίζουμε την ύπαρξή τους, είτε τις αγνοούμε, είτε δεν τις συνδυάζουμε με το πρόβλημα μιας και θεωρούμε ότι η ένδειξη του κωδικού βλάβης μέσα από το διαγνωστικό θα μας δώσει την λύση. Δυστυχώς σε μερικές περιπτώσεις αυτό δεν είναι από μόνο του αρκετό και απαιτεί μια σύνθετη εξειδικευμένη διαδικασία έλεγχου. Αυτή την διαδικασία θα περιγράψουμε σε αυτή και στις επόμενες στήλες του «Συνεργείου», πιστεύοντας πως θα σας καθοδηγήσουμε στην επίλυση δύσκολων προβλημάτων.

Αναμφίβολα ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ του κινητήρα (ECM) ή Ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου διαχείρισης του κινητήρα, αποτελεί τον «μαέστρο» καλής λειτουργίας ολόκληρου του κινητήρα.
Πολλές φορές προβλήματα άλλων εξαρτημάτων, όπως η κακή τροφοδοσία, αντανακλούν στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου και του κινητήρα και μάλιστα μερικές φορές είτε χωρίς εμφάνιση κωδικού βλάβης, είτε με εμφάνιση περιπλανητικών κωδικών.

Το «Συνεργείο» συγκέντρωσε και ταξινόμησε όλες αυτές τις περιπτώσεις ελέγχου του εγκεφάλου ανάλογα με τα συμπτώματα βλαβών που παρουσιάζουν. Η ταξινόμηση των ελέγχων έγινε κατά τρόπο που βοηθά στην διάγνωση και τον εντοπισμό του προβληματικού συστήματος που επηρεάζει τον εγκέφαλο του κινητήρα ( Οι μετρήσεις και τα ηλεκτρικά διαγράμματα αφορούν βενζινοκίνητο αυτοκίνητο κατασκευαστή ΤOYOTA (YARIS).

Συγκεντρώστε τους και ταξινομήστε αυτές τις προτεινόμενες διαδικασίες ελέγχου του εγκεφάλου ως ένα χρήσιμο εργαλείο, επιλεγμένο από το «Συνεργείο» και τους συνεργάτες τους.

Σχήμα 1: Ηλεκτρικό διάγραμμα βοηθητικού κυκλώματος του σήματος της μίζας

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Όταν ο κινητήρας γυρίζει με την μίζα, η ροή του αέρα εισαγωγής είναι αργή, έτσι η εξάτμιση του καυσίμου είναι φτωχή. Για να επιτύχουμε λοιπόν καλή σταθερότητα είναι ανάγκη να έχουμε πλούσιο μίγμα. Κατά τη διάρκεια που ο κινητήρας γυρίζει με την μίζα, η τάση μπαταρίας εφαρμόζεται στον ακροδέκτη STA του ECM.

Πηγή: tosynergeio.gr

Share this post: 

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ

starteg

Η εταιρία ''METALLIDIS STARTEG HELLAS" δραστηριοποιείται στο χώρο του αυτοκινήτου από το 1985 με έδρα την Θεσσαλονίκη με εξειδίκευση στα ηλεκτρικά ανταλλακτικά αυτοκινήτων.

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Δευ-Παρ 8:00-17:30
Σαβ 9:00-13:00

NEWSLETTER

NEWSLETTER

Αφήστε μας το email σας και μείνετε ενημερωμένοι για προϊόντα μας που συνεχώς εξελίσσονται.

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γιαννιτσών 158, Θεσσαλονίκη, 54628

+30 2310 517 895 / 2310 553 001

+30 2310 553 001

info[a]starteg.gr

www.starteg.gr

MasterCard VISA Bank Transfer Cash On Delivery