Εισάγετε τον αντίστοιχο κωδικό που προϊόντος που αναζητάτε. Συμπληρώστε τον κωδικό χωρίς κενά ( ), παύλες (-) και καθέτους (/). Περισσότερα σχετικά με την αναζήτηση μπορείτε να βρείτε στην ενότητα Συχνές Ερωτήσεις.

+30 2310 517 895

+30 2310 553 001

Πως «πεθαίνει» η μπαταρία του αυτοκινήτου;

Πως «πεθαίνει» η μπαταρία του αυτοκινήτου;

STARTEG.GR

Μια συνηθισμένη διάρκεια ζωής μιας μπαταρίας είναι τα 3-4 χρόνια, ωστόσο ανάλογα τη χρήση και συντήρηση μπορεί να διαρκέσει περισσότερο ή πολύ λιγότερο, αν δεν τηρούνται κάποιοι βασικοί κανόνες. Οι εχθροί της μπαταρίας είναι πολλοί και την «σκοτώνουν» σιγά – σιγά, που σημαίνει ότι μια μέρα το αυτοκίνητο ξαφνικά δεν θα παίρνει μπρος και θα μοιάζει λες και έχει νεκρώσει. Γι’ αυτό καλό είναι να υπάρχει πάντα στο αυτοκίνητο ένα σετ καλωδίων για να γίνει εκκίνηση μέσω μπαταρίας άλλου αυτοκινήτου

Οι πολύ κοντινές καθημερινές μετακινήσεις δεν αφήνουν την μπαταρία να φορτίσει, που σημαίνει ότι αν έχει «εξασθενήσει» θα πρέπει να γίνουν αρκετά χιλιόμετρα έτσι ώστε να αναζωογονηθεί. Εφόσον ο κινητήρας είναι εκτός λειτουργίας, δεν πρέπει να αφήνουμε για πολύ ώρα διάφορα συστήματα να λειτουργούν, όπως φώτα, το σύστημα πολυμέσων, ή το καλοριφέρ. Στα καινούργια αυτοκίνητα, για λόγους ασφαλείας εμφανίζεται μια σχετική προειδοποίηση και λίγο μετά όλες οι λειτουργίες απενεργοποιούνται. Ένα ξεχασμένο κινητό ή ακόμα χειρότερα laptop που φορτίζει μέσω της θύρας USB, τραβάει αρκετό ρεύμα.

 

Από τους μεγαλύτερους εχθρούς της μπαταρίας είναι η ακινητοποίηση του οχήματος για μεγάλο χρονικό διάστημα. Σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να αποσυνδέεται ο ακροδέκτης από τον αρνητικό πόλο της μπαταρίας και να καλύπτεται με μια πλαστική σακούλα για να μην έρχεται σε επαφή με μεταλλικά μέρη. Οι πόλοι της μπαταρίας πρέπει να καθαρίζονται τακτικά και να αφαιρούνται τυχόν άλατα.

Βασικό αξεσουάρ που αντλεί ρεύμα και πρέπει να ελέγχεται από ηλεκτρολόγο για τυχόν διαρροή ρεύματος, είναι ο συναγερμός. Εύκολα μπορεί να αποφορτίσει μια μπαταρία, ενώ αυτό είναι σίγουρο όταν το αυτοκίνητο έχει να κινηθεί για πολλές μέρες.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες του περιβάλλοντος μειώνουν την απόδοση της μπαταρίας. Γι’ αυτό αν ένα κρύο πρωϊνό δεν πάρει μπρος το αυτοκίνητο γιατί θα έχει αδειάσει η μπαταρία, θα πρέπει να γίνει αμέσως αντικατάστασή της. Σε κάθε περίπτωση η συμβολή ενός ηλεκτρολόγου είναι σημαντική, γιατί η γρήγορη αποφόρτιση μιας μπαταρίας μπορεί να οφείλεται και από άλλες βλάβες που δεν φαίνονται με την πρώτη ματιά, όπως είναι πρόβλημα στο δυναμό και στους πολλαπλασιαστές.

Πηγή: autogreeknews.gr

Share this post: 

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ

starteg

Η εταιρία ''METALLIDIS STARTEG HELLAS" δραστηριοποιείται στο χώρο του αυτοκινήτου από το 1985 με έδρα την Θεσσαλονίκη με εξειδίκευση στα ηλεκτρικά ανταλλακτικά αυτοκινήτων.

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Δευ-Παρ 8:00-17:30
Σαβ 9:00-13:00

Viber Starteg6942011050

NEWSLETTER

NEWSLETTER

Αφήστε μας το email σας και μείνετε ενημερωμένοι για προϊόντα μας που συνεχώς εξελίσσονται.

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γιαννιτσών 158, Θεσσαλονίκη, 54628

+30 2310 517 895 / 2310 553 001

+30 2310 553 001

info[a]starteg.gr

www.starteg.gr

Viber Starteg

6942011050

MasterCard VISA Bank Transfer Cash On Delivery