Εισάγετε τον αντίστοιχο κωδικό που προϊόντος που αναζητάτε. Συμπληρώστε τον κωδικό χωρίς κενά ( ), παύλες (-) και καθέτους (/). Περισσότερα σχετικά με την αναζήτηση μπορείτε να βρείτε στην ενότητα Συχνές Ερωτήσεις.

+30 2310 517 895

+30 2310 553 001

Πως χρησιμοποιούμε σωστά τον κλιματισμό του αυτοκινήτου μας;

Πως χρησιμοποιούμε σωστά τον κλιματισμό του αυτοκινήτου μας;

STARTEG.GR

Ειδικά το σύστημα κλιματισμού στο αυτοκίνητο θα αποδίδει ακόμα καλύτερα αν ακολουθούμε μερικούς πολύ απλούς κανόνες. Έχουμε και λέμε λοιπόν:

  • Μετά από λίγη ώρα στον ήλιο το εσωτερικό του αυτοκινήτου μας πιάνει εύκολα τους 60 βαθμούς. Αυτό που δεν πρέπει να κάνουμε είναι να μπούμε και να βάλουμε αμέσως τον κλιματισμό στο φουλ. Και αυτό γιατί θα περάσει αρκετή ώρα μέχρι να δροσιστούμε πραγματικά. Το σωστό είναι να ανοίξουμε πόρτες και παράθυρα για ένα λεπτό τουλάχιστον ώστε να φύγει ο καυτός αέρας και στη συνέχεια να θέσουμε σε λειτουργία τον κλιματισμό με τα πάντα κλειστά. Σε λιγότερο από μισή ώρα η θερμοκρασία στο εσωτερικό θα είναι γύρω στους 25 βαθμούς Κελσίου, που είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικά για την εποχή.
  • Πολλοί εδώ επιλέγουν ακόμα πιο χαμηλή θερμοκρασία, ειδικά αν το αυτοκίνητό τους έχει αυτόματο κλιματισμό. Αυτό είναι δώρον άδωρον, γιατί υπάρχουν περιορισμοί στο τι μπορεί να κάνει ο κλιματισμός. Το να ζητάς με εξωτερική θερμοκρασία σχεδόν 40 βαθμών 20 και 21 στο εσωτερικό είναι ουτοπικό. Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να λειτουργεί συνεχώς ο κλιματισμός και να αυξάνεται η θερμοκρασία.
  • Το πόσο δροσερά νοιώθει κανείς στο αυτοκίνητο δεν είναι θέμα της επιθυμητής θερμοκρασίας που έχει επιλεγεί αλλά της ροής του αέρα. Στην πράξη της ρύθμισης των αεραγωγών, οι οποίοι πρέπει να κατευθύνουν τον κρύο αέρα προς την οροφή και όχι προς τα πρόσωπα όσων κάθονται μπροστά. Αν γίνει αυτό πολύ γρήγορα θα υπάρχει ομοιόμορφη θερμοκρασία στην καμπίνα και όλοι θα νοιώθουν άνετα -και όσοι κάθονται στα πίσω καθίσματα.
  • Μπορεί να νομίζουμε πως η ανακύκλωση του αέρα είναι πιο αποτελεσματική επιλογή αλλά αυτό στην ουσία δεν ισχύει. Οπότε αν έχετε ηλεκτρονικά ελεγχόμενο κλιματισμό επιλέξετε την πλήρως αυτόματη λειτουργία, που επιλέγει τι είναι το πιο καλό και πιο αποδοτικό ανά πάσα στιγμή.
  • Φυσικά όλα τα παραπάνω έχουν μια βασική αρχική προϋπόθεση: την καλή λειτουργία και συντήρηση του συστήματος κλιματισμού. Καλές διακοπές!

 

Πηγή: caroto.gr

Share this post: 

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ

starteg

Η εταιρία ''METALLIDIS STARTEG HELLAS" δραστηριοποιείται στο χώρο του αυτοκινήτου από το 1985 με έδρα την Θεσσαλονίκη με εξειδίκευση στα ηλεκτρικά ανταλλακτικά αυτοκινήτων.

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Δευ-Παρ 8:00-17:30
Σαβ 9:00-13:00

Viber Starteg6942011050

NEWSLETTER

NEWSLETTER

Αφήστε μας το email σας και μείνετε ενημερωμένοι για προϊόντα μας που συνεχώς εξελίσσονται.

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γιαννιτσών 158, Θεσσαλονίκη, 54628

+30 2310 517 895 / 2310 553 001

+30 2310 553 001

info[a]starteg.gr

www.starteg.gr

Viber Starteg

6942011050

MasterCard VISA Bank Transfer Cash On Delivery