Καλάθι Αγορών

0
Το καλάθι σας είναι άδειο
  • Ελληνικά
  • English
Εισάγετε τον αντίστοιχο κωδικό που προϊόντος που αναζητάτε. Συμπληρώστε τον κωδικό χωρίς κενά ( ), παύλες (-) και καθέτους (/). Περισσότερα σχετικά με την αναζήτηση μπορείτε να βρείτε στην ενότητα Συχνές Ερωτήσεις.

+30 2310 517 895

+30 2310 553 001

Πότε έχει πρόβλημα η μίζα στο αυτοκίνητο;

Πότε έχει πρόβλημα η μίζα στο αυτοκίνητο;

starteg.gr

Ακολουθούν ορισμένα σημάδια που πρέπει να προσέξεις και τα οποία υποδεικνύουν ότι ο κινητήρας της μίζας μπορεί να χαλάσει.


Όταν το αυτοκίνητό δεν παίρνει μπροστά, μπορεί να φταίει η μίζα


Τίποτα δεν είναι πιο ενοχλητικό από το να πρέπει να πας κάπου, αλλά να μην παίρνει μπροστά το αυτοκίνητό σου.

Συχνά πρόκειται για φυσιολογικές αιτίες, όπως μια άδεια μπαταρία ή κάτι απλό που πρέπει να ελεγχθεί, αλλά θα μπορούσε επίσης να υπάρχει πρόβλημα με το μοτέρ της μίζας. Συνήθως, ένας έμπειρος μηχανικός αυτοκινήτων θα ελέγξει το μοτέρ της μίζας για να βεβαιωθεί ότι όλα λειτουργούν κανονικά, οπότε αν βρεθείς σε αυτή την κατάσταση, μην περιμένεις πολύ πριν πας για service το αυτοκίνητό σου στο συνεργείο.

Η διαπίστωση ότι ένα από τα πολλά εξαρτήματα πρέπει να αντικατασταθεί δεν είναι απαραίτητα ιδανική, αλλά τουλάχιστον με ένα ελαττωματικό μοτέρ μίζας, θα ξέρεις γιατί το αυτοκίνητό σου δεν παίρνει μπροστά.

 

Η μίζα αποτελεί πρόβλημα όταν δεν λειτουργεί σωστά
Μια σπασμένη μίζα μπορεί να είναι ένα από τα πιο συχνά ζητήματα που αντιμετωπίζει κανείς σε οχήματα. Χωρίς αυτήν, μπορεί να βρεθείς σε δύσκολη θέση όταν προσπαθείς να φύγεις από το σπίτι, για να ξεκινήσεις τη μέρα σου. Ευτυχώς, κάτι τόσο απλό όσο μια επιθεώρηση ή μια επισκευή ενός παλιού εξαρτήματος μπορεί να κάνει το όχημά σου να λειτουργεί και πάλι σωστά.
Ωστόσο, ανάλογα με την ηλικία και την κατάσταση της μίζας, μπορεί να χρειαστεί να αντικαταστήσεις ολόκληρο το εξάρτημα, αν οι άλλες επιλογές δεν αποδώσουν. Αν αυτό δεν αποτελεί επιλογή, τότε αναζήτησε έναν μηχανικό που θα έχει την εμπειρία και τις δεξιότητες που απαιτούνται για να διαγνώσει τυχόν προβλήματα και να διασφαλίσει ότι θα είσαι σύντομα ξανά στο δρόμο.
Πώς θα καταλάβω αν η μίζα έχει πρόβλημα;
Εάν υποψιάζεσαι ότι ο κινητήρας της μίζας του οχήματός σου μπορεί να είναι η αιτία των προβλημάτων ανάφλεξης, υπάρχουν μερικά στοιχεία που μπορείς να ελέγξεις για να το επιβεβαιώσεις.

Μερικές ενδείξεις ότι ο κινητήρας της μίζας είναι χαλασμένος είναι οι εξής:

Ένας θόρυβος τριξίματος όταν προσπαθείς να βάλεις μπροστά τον κινητήρα
Ένας περιστασιακός ήχος κλικ χωρίς καμία εκκίνηση
Η έλλειψη ισχύος κατά την εκκίνηση
Εάν όλοι αυτοί οι έλεγχοι βγουν αρνητικοί, πρέπει να ψάξεις βαθύτερα. Μπορεί να πρόκειται απλώς για κάποια ελαττωματική καλωδίωση στο σύστημα ανάφλεξης.

Εάν πιστεύεις ότι η μίζα είναι το πρόβλημα, εδώ είναι μερικοί τρόποι για να το διορθώσεις
Αν αντιμετωπίζεις πρόβλημα με τη μίζα του αυτοκινήτου σου και πιστεύεις ότι μπορεί να φταίει αυτή, μην απελπίζεσαι. Υπάρχουν μερικές λύσεις που μπορείς να δοκιμάσεις, πάντα με προσοχή. Πιο συγκεκριμένα:

Έλεγξε τα καλώδια της μπαταρίας ότι είναι καλά συνδεδεμένα, καθώς η χαλαρή καλωδίωση είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα.
Αν η μπαταρία φαίνεται να είναι εντάξει, τότε εξέτασε την ίδια τη μίζα. Μπορεί να έχει φθαρεί ή να μην λειτουργεί σωστά.
Αντικατέστησε τον διακόπτη ανάφλεξης, αν είναι απαραίτητο, ή άλλαξε τυχόν μπουζί που μπορεί να χρειάζονται αντικατάσταση.
Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να αναθέσεις σε έναν εμπειρογνώμονα να ελέγξει τα πράγματα και να αντικαταστήσει τυχόν χαλασμένα εξαρτήματα που χρειάζονται. Αυτό γιατί όλες αυτές οι εργασίες μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο τη σωματική σου ακεραιότητα, όσο απλές και αν φαίνονται.

Σημάδια φθοράς στη μίζα
Εάν η μίζα σου παρουσιάζει σημάδια φθοράς, υπάρχουν ορισμένα βήματα που μπορείς να κάνεις για να την επαναφέρεις σε λειτουργία. Το ψάξιμο κάτω από το καπό και ο εντοπισμός της πηγής του προβλήματος μπορεί να σε βοηθήσει να διαγνώσεις γρήγορα τα προβλήματα με τη μίζα.
Εάν χρειάζεται, εξέτασε το ενδεχόμενο αντικατάστασης για να διασφαλίσεις ότι το αυτοκίνητό σου θα έχει αξιόπιστη ισχύ για τα μελλοντικά ταξίδια.
Τέλος, ακολούθησε τακτική συντήρηση για να διατηρήσεις τη μίζα σε καλή κατάσταση και να αποφύγεις περαιτέρω προβλήματα στο μέλλον.

Share this post: 

starteg

Η εταιρία ''METALLIDIS STARTEG HELLAS" δραστηριοποιείται στο χώρο του αυτοκινήτου από το 1985 με έδρα την Θεσσαλονίκη με εξειδίκευση στα ηλεκτρικά ανταλλακτικά αυτοκινήτων.

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Δευ-Παρ 8:00-17:30
Σαβ 9:00-13:00

Viber Starteg6942011050

NEWSLETTER

NEWSLETTER

Αφήστε μας το email σας και μείνετε ενημερωμένοι για προϊόντα μας που συνεχώς εξελίσσονται.

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γιαννιτσών 158, Θεσσαλονίκη, 54628

+30 2310 517 895 / 2310 553 001

+30 2310 553 001

info[a]starteg.gr

www.starteg.gr

Viber Starteg

6942011050

Ελλάδα 2.0

MasterCard VISA Bank Transfer Cash On Delivery