Εισάγετε τον αντίστοιχο κωδικό που προϊόντος που αναζητάτε. Συμπληρώστε τον κωδικό χωρίς κενά ( ), παύλες (-) και καθέτους (/). Περισσότερα σχετικά με την αναζήτηση μπορείτε να βρείτε στην ενότητα Συχνές Ερωτήσεις.

+30 2310 517 895

+30 2310 553 001

Πώς να μη χαλάσει ο καταλύτης και το φίλτρο DPF

Πώς να μη χαλάσει ο καταλύτης και το φίλτρο DPF

STARTEG.GR

Ωστόσο, μπορούν να «μπουκώσουν» γρήγορα και να καταστραφούν, αν δεν προσέξει ο οδηγός. Δείτε τι πρέπει να κάνετε και στις δύο περιπτώσεις για να παρατείνετε τη «ζωή» των δύο πολύ σημαντικών αυτών εξαρτημάτων του αυτοκινήτου:

Καταλυτικός μετατροπέας

  
Remaining Time-0:00
Fullscreen
Mute

 

 • Σε ενδεχόμενο που ο κινητήρας του αυτοκινήτου δεν εκκινεί, ποτέ μην προσπαθήσετε να το βάλετε μπρος με σπρώξιμο ή να το αφήσετε να τσουλήσει σε κατηφόρα. Κάντε εκκίνηση με ρευματοδότες.

 • Ποτέ μη σβήνετε το διακόπτη του κινητήρα κατά την οδήγηση.

 • Αποφύγετε το άδειασμα του ρεζερβουάρ καυσίμου ή να οδηγείτε συνεχώς με «λαμπάκι».

 • Μη γυρίζετε τη μίζα του κινητήρα για μεγάλες περιόδους.

 • Μη λειτουργείτε τον κινητήρα όταν κάποιο καλώδιο των μπουζί είναι αποσυνδεδεμένο.

 

Προσοχή: Μην παρκάρετε και μην αφήνετε το όχημά σας στο ρελαντί ή μετά από οδήγηση πάνω σε ξεραμένα φύλλα, χόρτα ή άλλα εύφλεκτα υλικά, γιατί ο καταλύτης και η εξάτμιση εκπέμπουν υψηλή θερμότητα και ενδέχεται να προκληθεί πυρκαγιά.

Διαβάστε ακόμα: Τι σημαίνουν οι ενδείξεις και η ετικέτα στα ελαστικά

Προστασία του φίλτρου DPF

 • Όπως και με τον καταλύτη, έτσι και με το DPF αποφύγετε το άδειασμα του ρεζερβουάρ καυσίμου ή να οδηγείτε συνεχώς με «λαμπάκι».

 • Απαιτείται τακτική ανάπλαση του φίλτρου σωματιδίων πετρελαίου του οχήματός σας για τη διατήρηση της σωστής λειτουργίας του. Το όχημά σας θα εκτελέσει αυτόματα αυτή τη διαδικασία.

Στις περιπτώσεις που διανύετε κοντινές αποστάσεις, εκκινείτε και σβήνετε συχνά τον κινητήρα και επιταχύνετε ή επιβραδύνετε συχνά το όχημα, δηλαδή σε συνθήκες κίνησης πόλης, τι θα πρέπει να κάνετε για να μην μπουκώσει το φίλτρο DPF:

Διαβάστε ακόμα: Πως μπουκώνει το φίλτρο σωματιδίων βενζίνης GPF;

 • Να οδηγείτε το αυτοκίνητό σας σε πιο ευνοϊκές συνθήκες, για παράδειγμα με μεγαλύτερη ταχύτητα σε ανοιχτούς δρόμους τουλάχιστον για 20 λεπτά και με σύντομες στάσεις, έτσι ώστε να ζεσταθεί το φίλτρο και να γίνει η ανάπλαση του φίλτρου.

 • Αποφύγετε την παρατεταμένη χρήση του ρελαντί, το οποίο είναι άσκοπο στην περίπτωση που θέλετε να ζεσταθεί ο κινητήρας. Αυτό επιτυγχάνεται εν κινήσει και αρχικά σε χαμηλές ταχύτητες και στροφές του κινητήρα (π.χ. μεταξύ 1.500 και 3.000 σ.α.λ.).

 

Πηγή: autogreeknews.gr

Share this post: 

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ

starteg

Η εταιρία ''METALLIDIS STARTEG HELLAS" δραστηριοποιείται στο χώρο του αυτοκινήτου από το 1985 με έδρα την Θεσσαλονίκη με εξειδίκευση στα ηλεκτρικά ανταλλακτικά αυτοκινήτων.

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Δευ-Παρ 8:00-17:30
Σαβ 9:00-13:00

Viber Starteg6942011050

NEWSLETTER

NEWSLETTER

Αφήστε μας το email σας και μείνετε ενημερωμένοι για προϊόντα μας που συνεχώς εξελίσσονται.

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γιαννιτσών 158, Θεσσαλονίκη, 54628

+30 2310 517 895 / 2310 553 001

+30 2310 553 001

info[a]starteg.gr

www.starteg.gr

Viber Starteg

6942011050

MasterCard VISA Bank Transfer Cash On Delivery