Εισάγετε τον αντίστοιχο κωδικό που προϊόντος που αναζητάτε. Συμπληρώστε τον κωδικό χωρίς κενά ( ), παύλες (-) και καθέτους (/). Περισσότερα σχετικά με την αναζήτηση μπορείτε να βρείτε στην ενότητα Συχνές Ερωτήσεις.

+30 2310 517 895

+30 2310 553 001

Συντήρηση και έλεγχος μπαταρίας αυτοκινήτου

Συντήρηση και έλεγχος μπαταρίας αυτοκινήτου

STARTEG.GR

Οι μπαταρίες του αυτοκινήτου χωρίζονται κυρίως σε δύο κατηγορίες, τις ανοικτού και κλειστού τύπουΑνοιχτού τύπου είναι αυτές που συμπληρώνουμε υγρά όταν πέσει η στάθμη τους και κλειστού τύπου είναι αυτές που δεν ανοίγουν για συμπλήρωση υγρών και συνήθως έχουν ένα «ματάκι» ελέγχου για την κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας. Οι μπαταρίες κλειστού τύπου προτιμούνται περισσότερο γιατί δεν απαιτούν συντήρηση. Η διάρκεια ζωής της είναι συνήθως 4 έως 5 χρόνια. Αυτό βέβαια εξαρτάται πολύ από το πόσο και πως χρησιμοποιείται το αυτοκίνητο.

Αν κινούμαστε καθημερινά μέσα στην πόλη ή σε πολύ κοντινές διαδρομές, τότε η μπαταρία έχει μικρότερη διάρκεια ζωής σε σχέση με την κίνηση στον ανοιχτό δρόμο. Από μέρους μας καλό είναι σε τακτά χρονικά διαστήματα να ελέγχουμε την κατάστασή της κυρίως πριν το χειμώνα η το καλοκαίρι και αυτό γιατί μεγάλος εχθρός της είναι οι ακραίες θερμοκρασίες (κυρίως το πολύ κρύο αλλά και η ζέστη). Ο έλεγχος γίνεται στην προβλεπόμενη ετήσια συντήρηση η στα ενδιάμεσα διαστήματα σε κάποιο ηλεκτρολογείο αυτοκινήτων. Αυτό γίνεται είτε με το ειδικό μηχάνημα που μετράει την δύναμη (ένταση) της μπαταρίας, είτε μετρώντας την πυκνότητα του ηλεκτρολύτη παίρνοντας δείγμα μέσα από αυτήν.

 

Επίσης, ελέγχουμε τους πόλους αν είναι καθαροί και οι συνδέσεις με τα καλώδια να μην είναι χαλαρές. Καλό είναι όταν φτάνει στα όρια της είτε χρονικά, είτε όταν έχει χαμηλό φορτίο, να την αλλάξουμε προληπτικά για να μην βρεθούμε προ εκπλήξεων περιμένοντας στη μέση του πουθενά τη βοήθεια ενός άλλου αυτοκινήτου. Η μπαταρία είναι σημαντική για την καλή λειτουργία του αυτοκινήτου μας και πρέπει από μέρους μας να προσέχουμε για την καλή κατάσταση της.

Share this post: 

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ

starteg

Η εταιρία ''METALLIDIS STARTEG HELLAS" δραστηριοποιείται στο χώρο του αυτοκινήτου από το 1985 με έδρα την Θεσσαλονίκη με εξειδίκευση στα ηλεκτρικά ανταλλακτικά αυτοκινήτων.

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Δευ-Παρ 8:00-17:30
Σαβ 9:00-13:00

Viber Starteg6942011050

NEWSLETTER

NEWSLETTER

Αφήστε μας το email σας και μείνετε ενημερωμένοι για προϊόντα μας που συνεχώς εξελίσσονται.

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γιαννιτσών 158, Θεσσαλονίκη, 54628

+30 2310 517 895 / 2310 553 001

+30 2310 553 001

info[a]starteg.gr

www.starteg.gr

Viber Starteg

6942011050

MasterCard VISA Bank Transfer Cash On Delivery