Εισάγετε τον αντίστοιχο κωδικό που προϊόντος που αναζητάτε. Συμπληρώστε τον κωδικό χωρίς κενά ( ), παύλες (-) και καθέτους (/). Περισσότερα σχετικά με την αναζήτηση μπορείτε να βρείτε στην ενότητα Συχνές Ερωτήσεις.

+30 2310 517 895

+30 2310 553 001

Φίλτρο DPF ντίζελ κινητήρων: Αναγέννηση και προβλήματα

Φίλτρο DPF ντίζελ κινητήρων: Αναγέννηση και προβλήματα

STARTEG.GR

Για να λειτουργήσει όμως σωστά το DPF και να μη μπουκώσει γρήγορα θα πρέπει να ακολουθούνται κάποιοι βασικοί κανόνες, διαφορετικά θα υπάρξει πρόβλημα και στον κινητήρα.

Οι επιβαρυμένες συνθήκες οδήγησης στις πόλεις, όπως είναι συχνές στάσεις, οι πολύ κοντινές αποστάσεις και χαμηλές ταχύτητες, αλλά και η κακή ποιότητα του καυσίμου μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα την υπερβολική συσσώρευση άνθρακα στο φίλτρο DPF. Στην περίπτωση που συμβεί αυτό, τότε στον πίνακα οργάνων ανάβει μια λυχνία (παρόμοια με αυτή της φωτογραφίας παραπάνω). Όταν ανάψει η σχετική αυτή ένδειξη, τότε το αυτοκίνητο θα πρέπει να κινηθεί σε πιο γρήγορες ταχύτητες και για μισή ώρα τουλάχιστον (π.χ. σε εθνική οδό χωρίς κίνηση), προκειμένου να σβήσει η ένδειξη.

 

Εάν συνεχίσετε να οδηγείτε σε χαμηλές ταχύτητες και σε μποτιλιαρισμένους δρόμους με την ένδειξη του DPF αναμμένη, τότε μπορεί να προκληθεί κορεσμός στο φίλτρο DPF. Κατόπιν θα ανάψει μία ακόμα ένδειξη στον πίνακα οργάνων, αυτή της δυσλειτουργίας του κινητήρα ή το γνωστό Check Engine, δηλώνοντας ότι απαιτείται «αναγέννηση» του φίλτρου DPF. Επίσης, όσο είναι αναμμένη η λυχνία του Check Engine θα πρέπει να περιοριστούν χαμηλά οι στροφές του κινητήρα (γίνεται και αυτόματα) για προστασία τόσο του μοτέρ, όσο και του φίλτρου DPF.

Εάν η αναγέννηση αποτύχει και ανάβει η λυχνία, τότε το φίλτρο θα πρέπει να καθαριστεί σε κάποιο συνεργείο. Ποτέ μην πάτε στο συνεργείο για να σβήσει απλά το λαμπάκι, γιατί αν δεν γίνει αναγέννηση του φίλτρου τότε θα καταστραφεί και το κόστος αλλαγής του είναι υψηλό. Παράλληλα, ο κινητήρας δεν θα μπορεί να δουλέψει σωστά και θα προκληθούν και άλλες δαπανηρές βλάβες, ενώ θα πέσει και η απόδοσή του.

Κατά τη διάρκεια της «αναγέννησης» του DPF και όταν αυτή λήξει, αναπτύσσονται στο φίλτρο εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες. Γι’αυτό μην παρκάρετε ποτέ το αυτοκίνητο πάνω από εύφλεκτα υλικά, όπως ξερά χόρτα, σκουπίδια, χαρτιά, κ.λπ., καθώς μπορεί να πάρουν φωτιά.

 

Πηγή: autogreeknews.gr

Share this post: 

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ

starteg

Η εταιρία ''METALLIDIS STARTEG HELLAS" δραστηριοποιείται στο χώρο του αυτοκινήτου από το 1985 με έδρα την Θεσσαλονίκη με εξειδίκευση στα ηλεκτρικά ανταλλακτικά αυτοκινήτων.

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Δευ-Παρ 8:00-17:30
Σαβ 9:00-13:00

NEWSLETTER

NEWSLETTER

Αφήστε μας το email σας και μείνετε ενημερωμένοι για προϊόντα μας που συνεχώς εξελίσσονται.

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γιαννιτσών 158, Θεσσαλονίκη, 54628

+30 2310 517 895 / 2310 553 001

+30 2310 553 001

info[a]starteg.gr

www.starteg.gr

MasterCard VISA Bank Transfer Cash On Delivery