Καλάθι Αγορών

0
Το καλάθι σας είναι άδειο
  • Ελληνικά
  • English
Εισάγετε τον αντίστοιχο κωδικό που προϊόντος που αναζητάτε. Συμπληρώστε τον κωδικό χωρίς κενά ( ), παύλες (-) και καθέτους (/). Περισσότερα σχετικά με την αναζήτηση μπορείτε να βρείτε στην ενότητα Συχνές Ερωτήσεις.

+30 2310 517 895

+30 2310 553 001

Χαλασμένο δυναμό συμπτώματα: Πως θα καταλάβετε ότι χάλασε ο εναλλάκτης του αυτοκινήτου.

Χαλασμένο δυναμό συμπτώματα: Πως θα καταλάβετε ότι χάλασε ο εναλλάκτης του αυτοκινήτου.

starteg.gr

Το αυτοκίνητο χρειάζεται 2 ενέργειες – τη μηχανική και την ηλεκτρική. Το δυναμό στην ουσία μετατρέπει τη μηχανική ενέργεια του κινητήρα σε ηλεκτρική με τη βοήθεια του ρότορα και του στάτορα, 2 μεγάλων μαγνητών που παράγουν ηλεκτρισμό μέσω της μηχανικής ενέργειας.

Το ρεύμα που παράγεται από το δυναμό χρησιμεύει στην τροφοδοσία του αυτοκινήτου σε λειτουργίες όπως τα φώτα, το ξεκλείδωμα των θυρών αν είναι ηλεκτρικές καθώς και το ξεκίνημα του κινητήρα.
Ο εναλλάκτης διατηρεί επίσης την μπαταρία πλήρως φορτισμένη για να παρέχει την κατάλληλη ισχύ για το ξεκίνημα του αυτοκινήτου καθώς και τις απαραίτητες λειτουργίες που χρειάζεται.
Επειδή το δυναμό είναι συνδεδεμένο και με άλλα συστήματα του αυτοκινήτου, τυχόν μηχανικά προβλήματα μπορεί να επηρεάσουν τη λειτουργία του δυναμό με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να μείνει από μπαταρία αν αδειάσει, καθώς δεν θα μπορέσει να φορτίζει λόγω χαλασμένου δυναμό.
Πάμε να δούμε όπως τα κυριότερα συμπτώματα από ένα χαλασμένο δυναμό.
 
1.Προειδοποίηση στο καντράν του αυτοκινήτου
Μέσα στον πίνακα οργάνων, τα περισσότερα σύγχρονα αυτοκίνητα έχουν ένα εικονίδιο που αφορά το δυναμό ή/και την λειτουργία της μπαταρίας.
Αν δείτε αυτό το λαμπάκι αναμμένο, δε σημαίνει ότι έχει πρόβλημα η μπαταρία σας αλλά πολύ πιθανόν υπάρχει πρόβλημα στο δυναμό του αυτοκινήτου.
Το αυτοκίνητο ελέγχει συνεχώς την τάση εξόδου από το δυναμό κι αν αντιληφθεί ότι είναι μειωμένη, τότε αμέσως σας ειδοποιεί ώστε να ελέγξετε το αυτοκίνητο σε κάποιον ηλεκτρολόγο.
Μια μειωμένη τάση του δυναμό, σημαίνει πως το όχημά σας δεν θα φορτίζει καλά την μπαταρία και είναι πολύ πιθανόν να αδειάσει τελείως μέσα σε λίγο καιρό.
Στα πρώτα στάδια ενός χαλασμένου δυναμό, μπορεί να δείτε αυτό το λαμπάκι μια να ανάβει και μια να σβήνει – αυτό συμβαίνει καθώς το πρόβλημα είναι ακόμα στο αρχικό του στάδιο και το δυναμό μια λειτουργεί σωστά και μια όχι.
Αν δείτε το λαμπάκι να αναβοσβήνει, τότε κάντε το εξής πείραμα: Ανοίξτε όλα τα ηλεκτρικά του αυτοκινήτου – όπως φώτα, ραδιόφωνο, κτλ και δείτε αν υπάρχει πτώση της τάσης ή αν το λαμπάκι παραμένει ανοιχτό.
Αν μένει ανοιχτό, τότε υπάρχει όντως πρόβλημα στο δυναμό του αυτοκινήτου σας.
 
2.Φώτα που τρεμοπαίζουν
Αν ξαφνικά τα φώτα του αυτοκινήτου τρεμοπαίζουν καθώς επίσης και οι εσωτερικές λυχνίες ή ακόμα και το στροφόμετρο, τότε να είστε σίγουρος ότι υπάρχει πρόβλημα είτε με την μπαταρία του αυτοκινήτου είτε με το δυναμό.
Αν η μπαταρία έχει αδειάσει και το αυτοκίνητο είχε μείνει – και αναγκαστήκατε να το βάλετε με καλώδια μπρος – τότε ίσως να μην έχει φορτίσει ακόμα και να πρέπει να το αφήσετε είτε στο ρελαντί είτε να το πάτε μια βόλτα με σβηστά τα φώτα, το σύστημα κλιματισμού καθώς και οτιδήποτε καταναλώνει ενέργεια.
Σε διαφορετική περίπτωση το πρόβλημα είναι στο δυναμό του αυτοκινήτου που δεν μπορεί να μετατρέψει τη μηχανική ενέργεια σε ηλεκτρική με σκοπό να φορτίσει τη μπαταρία του αυτοκινήτου σας.
 
3.Νεκρή μπαταρία
Αν ξαφνικά δείτε το αυτοκίνητό σας να μην ξεκινάει και να ευθύνεται η μπαταρία γι’αυτό, σημαίνει ότι η μπαταρία σας άδειασε και γι’αυτό δεν μπορεί να δώσει την απαιτούμενη ισχύ για την εκκίνηση του κινητήρα.
Εδώ μπορεί να υπάρχουν 2 προβλήματα: ή η μπαταρία σας παρέδωσε πνεύμα και χρειάζεται αντικατάσταση ή έχει πρόβλημα το δυναμό και δεν μπορεί να δώσει την απαιτούμενη ισχύ για να τη φορτίζει.
Αν η μπαταρία σας έχει ηλικία άνω των 4 ετών, τότε μάλλον ήρθε η ώρα της αντικατάστασης. Όταν θα επισκεφθείτε έναν τεχνικό για αλλαγή, θα σας μετρήσει επίσης την τάση εξόδου του δυναμό για να δει αν όντως τη φορτίζει κι αν το δυναμό λειτουργεί σωστά.
Σε διαφορετική περίπτωση, το πρόβλημα είναι στο δυναμό και θα χρειαστεί αντικατάσταση.
 
4.Φθαρμένος ιμάντας δυναμό
Το δυναμό έχει έναν ιμάντα για τη μεταφορά της μηχανικής ενέργειας και τη μετέπειτα μετατροπή σε ηλεκτρική.
Ο ιμάντας του δυναμό, όπως ο ιμάντας κίνησης του κινητήρα, φθείρεται και χρειάζεται αλλαγή ανά κάποιες χιλιάδες χιλιόμετρα. Ανάλογα το αυτοκίνητο, τα χιλιόμετρα που χρειάζεται αλλαγή περιγράφονται στο service book.
Μην παραλείπετε την αντικατάστασή του καθώς ένας φθαρμένος ιμάντας δυναμό θα οδηγήσει σε πρόβλημα του δυναμό με αποτέλεσμα να μην μπορεί να παρέχει ηλεκτρική ισχύ στο αυτοκίνητο.
 
5.Περίεργοι ήχοι από το χώρο της μηχανής
Ένα προβληματικό δυναμό θα δημιουργήσει δυνατούς και ασυνήθιστους ήχους που θα προέρχονται από τον χώρο του κινητήρα.
Συνήθως ο θόρυβος προέρχεται είτε από τα ρουλεμάν του εναλλάκτη είτε από τον φθαρμένο ιμάντα.
Σε κάθε περίπτωση, όπως με κάθε θόρυβο που παρατηρείτε στο αυτοκίνητό σας, θα πρέπει αμέσως να κατευθυνθείτε στο πλησιέστερο συνεργείο.
Το δυναμό δε χαλάει τελείως ξαφνικά. Συνήθως προκαλεί κάποια ηλεκτρικά προβλήματα πριν αστοχήσει τελείως. Μπορεί να παρατηρήσετε τα φώτα να αναβοσβήνουν ή να έχετε χαμηλή τάση στο αυτοκίνητο – αυτά είναι πρώιμα συμπτώματα ενός χαλασμένου δυναμό!
Αν έχετε παρατηρήσει και εσείς χαμηλή τάση στο αυτοκίνητο ή φώτα να τρεμοπαίζουν, τότε είναι πολύ πιθανόν να υπάρχει πρόβλημα στο δυναμό σας. Επισκεφθείτε άμεσα ένα ηλεκτρολογικό συνεργείο για να διαγνώσετε το πρόβλημα και να το επισκευάσετε, πριν μεγαλώσει και χρειαστεί αντικατάσταση το δυναμό σας.
πηγή : asfaleies24
Share this post: 

starteg

Η εταιρία ''METALLIDIS STARTEG HELLAS" δραστηριοποιείται στο χώρο του αυτοκινήτου από το 1985 με έδρα την Θεσσαλονίκη με εξειδίκευση στα ηλεκτρικά ανταλλακτικά αυτοκινήτων.

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Δευ-Παρ 8:00-17:30
Σαβ 9:00-13:00

Viber Starteg6942011050

NEWSLETTER

NEWSLETTER

Αφήστε μας το email σας και μείνετε ενημερωμένοι για προϊόντα μας που συνεχώς εξελίσσονται.

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γιαννιτσών 158, Θεσσαλονίκη, 54628

+30 2310 517 895 / 2310 553 001

+30 2310 553 001

info[a]starteg.gr

www.starteg.gr

Viber Starteg

6942011050

Ελλάδα 2.0

MasterCard VISA Bank Transfer Cash On Delivery