Εισάγετε τον αντίστοιχο κωδικό που προϊόντος που αναζητάτε. Συμπληρώστε τον κωδικό χωρίς κενά ( ), παύλες (-) και καθέτους (/). Περισσότερα σχετικά με την αναζήτηση μπορείτε να βρείτε στην ενότητα Συχνές Ερωτήσεις.

+30 2310 517 895

+30 2310 553 001

Χρήσιμες συμβουλές για τις δυσλειτουργίες του δυναμό του αυτοκινήτου σας…!!!

Χρήσιμες συμβουλές για τις δυσλειτουργίες του δυναμό του αυτοκινήτου σας…!!!

Χρήσιμες συμβουλές για τις δυσλειτουργίες του δυναμό του αυτοκινήτου σας…!!! | STARTEG.GR

Το δυναμό (εναλλάκτης) αποτελεί τμήμα του συστήματος φόρτισης των αυτοκινήτων. Από κοινού με την μπαταρία, διασφαλίζουν την τροφοδοσία των ηλεκτρικών τμημάτων του οχήματος. Η ονομασία της συσκευής προκύπτει από τον όρο εναλλασσόμενο ρεύμα (Στ.μ στην Αγγλική γλώσσα AC – Alternating Current).

Ο ανορθωτής διόδου (ή γέφυρα ανορθωτή)

Ο ρυθμιστής τάσης

Ο ρότορας και ο στάτορας αποτελούν δύο μεγάλου μεγέθους μαγνήτες. Κινούνται από έναν ιμάντα μέσα σε καλωδίωση από χαλκό, παράγοντας μαγνητικό πεδίο. Η ροπή μεταφέρεται στα τμήματα από τον κινητήρα μέσω μιας τροχαλίας και του ιμάντα, επιτρέποντας στον ρότορα να περιστρέφεται σε μεγάλη ταχύτητα. Ο στάτορας παράγει τάση και ηλεκτρισμό τα οποία μεταδίδονται στο συγκρότημα της διόδου. Το συγκεκριμένο συγκρότημα, κάνει τη μετατροπή του AC στο DC που είναι αναγκαίο για την τροφοδοσία της μπαταρίας. Βασικό στόχο του ρυθμιστή τάσης αποτελεί η παροχή προστασίας στο δυναμό, οπότε παρακολουθεί την τάση στο δυναμό και την μπαταρία και αν χρειαστεί, κάνει τη ρύθμιση της.

Τα δυναμό διαθέτουν, συνήθως, ένα αλουμινένιο περίβλημα και πλήθος ανεμιστήρων ψύξης, που προσφέρουν τη διάχυση της θερμικής ενέργειας που παράγεται παράλληλα με την ηλεκτρική.

Ποια είναι τα συμπτώματα και οι αιτίες των δυσλειτουργιών του δυναμό;

Ενεργοποίηση της προειδοποιητικής λυχνίας στον πίνακα οργάνων. Όταν η τάση εξόδου του δυναμό είναι είτε ιδιαίτερα υψηλή, είτε ιδιαίτερα χαμηλή, η λυχνία ανάβει. Στην αρχή, ενδέχεται να ανάψει για ένα δευτερόλεπτο μόλις, όταν ενεργοποιείται, παραδείγματος χάρη το ραδιόφωνο ή τους υαλοκαθαριστήρες.

Τα φώτα σκοτεινιάζουν ή γίνονται πολύ δυνατά ή αρχίζουν να αναβοσβήνουν. Όταν το δυναμό δεν μπορεί πια να παράγει αρκετό ηλεκτρισμό, η ισχύς που φτάνει στα φώτα δεν θα είναι ικανή για να εκπέμψουν έντονο φως και θα σκοτεινιάσουν. Παρ’ όλα αυτά, σε κάποια μοντέρνα αυτοκίνητα, τα δυναμό είναι προγραμματισμένα να τροφοδοτούν με ηλεκτρισμό τα τμήματα, σε κάποια συγκεκριμένη σειρά. Παραδείγματος χάρη, προτεραιότητα θα αποτελούν οι προβολείς, ενώ μικρότερη σημασία θα έχουν το καλοριφέρ ή το ραδιόφωνο. Το σύνολο της παραγόμενης ενέργειας θα μεταφερθεί στους προβολείς.

Άδεια μπαταρία. Οι ηλεκτρικές συσκευές του αυτοκινήτου τροφοδοτούνται από το δυναμό ή την μπαταρία. Όταν αποτυγχάνει το δυναμό, η μπαταρία αποτελεί τη βασική πηγή ενέργειας. Μιας όμως και δεν μπορεί να αντέξει για πάντα, τελικά θα αδειάσει.

Ζημιές στα καλώδια ή/και τους ακροδέκτες. Μπορεί να μη φταίει το δυναμό, αλλά τα καλώδια και οι ακροδέκτες. Η ισχύς μπορεί να παράγεται αλλά, παρ’ όλα αυτά δεν μεταφέρεται.

Χαλαρωμένοι ή χαλασμένοι ιμάντες. Μιας και η περιστροφή του ρότορα γίνεται από τους ιμάντες, οποιοδήποτε δικό τους πρόβλημα θα επηρεάσει και τη λειτουργία του δυναμό. Τα χαλαρωμένα ή χαλασμένα τμήματα, επιφέρουν την εσφαλμένη λειτουργία του συγκροτήματος.

Μουγκρητά ή τσιριχτοί ήχοι. Τα φθαρμένα, ελαττωματικά ή χαλασμένα τμήματα όπως τα σινεμπλόκ, οι τροχαλίες και τα ρουλεμάν μπορεί να δημιουργήσουν περίεργους ήχους.

Δυσκολίες στην εκκίνηση και συχνά σβησίματα του κινητήρα. Τα συγκεκριμένα προβλήματα προκύπτουν συνήθως από τη χαμηλή φόρτιση της μπαταρίας. Είτε είναι χαλασμένη η μπαταρία, είτε πρόκειται να χαλάσει το δυναμό.

Αν βρίσκεστε αντιμέτωποι με κάποιο από τα πιο πάνω αναφερόμενα προβλήματα, θα πρέπει να κάνετε έλεγχο του αυτοκινήτου σας στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα. Δεν μπορείτε ποτέ να ξέρετε πότε θα αποτύχει ολοκληρωτικά το σύστημα. Αν δεν επιθυμείτε να μείνετε στη μέση του πουθενά, καλό θα ήταν να λάβετε τις απαραίτητες προφυλάξεις.

ΠΗΓΗ: https://argonafplia.gr

Share this post: 

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ

starteg

Η εταιρία ''METALLIDIS STARTEG HELLAS" δραστηριοποιείται στο χώρο του αυτοκινήτου από το 1985 με έδρα την Θεσσαλονίκη με εξειδίκευση στα ηλεκτρικά ανταλλακτικά αυτοκινήτων.

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Δευ-Παρ 8:00-17:30
Σαβ 9:00-13:00

Viber Starteg6942011050

NEWSLETTER

NEWSLETTER

Αφήστε μας το email σας και μείνετε ενημερωμένοι για προϊόντα μας που συνεχώς εξελίσσονται.

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γιαννιτσών 158, Θεσσαλονίκη, 54628

+30 2310 517 895 / 2310 553 001

+30 2310 553 001

info[a]starteg.gr

www.starteg.gr

Viber Starteg

6942011050

MasterCard VISA Bank Transfer Cash On Delivery