Καλάθι Αγορών

0
Το καλάθι σας είναι άδειο
  • Ελληνικά
  • English
Εισάγετε τον αντίστοιχο κωδικό που προϊόντος που αναζητάτε. Συμπληρώστε τον κωδικό χωρίς κενά ( ), παύλες (-) και καθέτους (/). Περισσότερα σχετικά με την αναζήτηση μπορείτε να βρείτε στην ενότητα Συχνές Ερωτήσεις.

+30 2310 517 895

+30 2310 553 001

Air condition αυτοκινήτου: Τι πρέπει να κάνω όταν δεν βγάζει κρύο αέρα;

Air condition αυτοκινήτου: Τι πρέπει να κάνω όταν δεν βγάζει κρύο αέρα;

starteg.gr

Η λειτουργία του κλιματιστικού στα σύγχρονα αυτοκίνητα είναι ζωτικής σημασίας, ειδικά στη χώρα μας που έχει ζέστη τους περισσότερους μήνες του έτους. Ωστόσο, όπως κάθε πράγμα απαιτεί έλεγχο και συντήρηση προκειμένου να λειτουργεί απρόσκοπτα, ειδικά τις ιδιαίτερα θερμές ημέρες του χρόνου.
Υπάρχουν όμως στιγμές που διαπιστώνουμε ότι ο αέρας που βγαίνει από τους αεραγωγούς δεν είναι όσο κρύος χρειάζεται για να ψύξει την καμπίνα και να κάνει την ατμόσφαιρα ευχάριστη. Οι λόγοι που το air condition μπορεί να μην βγάζει κρύο αέρα είναι διάφοροι.

Δείτε πιο κάτω τι ταιριάζει στη δική σας περίπτωση.


Ένας από τους λόγους μπορεί να αφορά το θερμοστάτη του αυτοκινήτου. Αν αυτός δεν λειτουργεί σωστά, ο αισθητήρας του «διαβάζει» λάθος τη θερμοκρασία και κατά συνέπεια στέλνει ανάλογα λάθος σήμα στη ρύθμιση αυτής.
Ένας άλλος λόγος μπορεί να αφορά τον ανεμιστήρα και τη λειτουργία του. Πρόκειται για αυτόν που φέρνει τον εξωτερικό αέρα στο σύστημα και τον συμπιεστή. Αν αυτός δεν λειτουργεί σωστά, η ποσότητα που φτάνει στο σύστημα δεν επαρκεί. Ανάλογα, ο αέρας που περνάει στην καμπίνα δεν είναι δυνατός και δεν φτάνει για ψύξει επαρκώς την καμπίνα.


Μια βλάβη που θεωρείται συνηθισμένη είναι αυτή που αφορά το ψυκτικό υγρό. Παρατηρούνται διαρροές και σ’ αυτή την περίπτωση η αναπλήρωση του φρέον πρέπει να γίνει από ειδικό σε συνεργείο, με την επισκευή να μην είναι ιδιαίτερα ακριβής, καθώς στοιχίζει όσο το τυπικό service του air condition.

Μια σημαντική παρενέργεια που πιθανότατα μπορεί να προκαλέσει η απουσία ψυκτικού υγρού, είναι η βλάβη στο συμπιεστή. Πέρα από αυτό, η βλάβη που μπορεί να έχει ο συμπιεστής επηρεάζει δραματικά τη λειτουργία του air condition, με τον αέρα που φτάνει στην καμπίνα να μην είναι όσο κρύος απαιτείται. Μια τέτοια βλάβη θα σας υποχρεώσει να βάλετε βαθιά το χέρι στην τσέπη.
Ένα ακόμα σημείο που πρέπει να προσέχετε σε περίπτωση που ο αέρας από το air condition δεν είναι κρύος, αφορά το φίλτρο καμπίνας. Αν αυτό είναι βρώμικο, τότε επηρεάζεται η απόδοση του συστήματος, αλλά και φυσικά και η ποιότητα του αέρα που περνάει στην καμπίνα δεν είναι καλή, με την ατμόσφαιρα σ’ αυτή την περίπτωση να είναι δυσάρεστη.

 
 
Share this post: 

starteg

Η εταιρία ''METALLIDIS STARTEG HELLAS" δραστηριοποιείται στο χώρο του αυτοκινήτου από το 1985 με έδρα την Θεσσαλονίκη με εξειδίκευση στα ηλεκτρικά ανταλλακτικά αυτοκινήτων.

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Δευ-Παρ 8:00-17:30
Σαβ 9:00-13:00

Viber Starteg6942011050

NEWSLETTER

NEWSLETTER

Αφήστε μας το email σας και μείνετε ενημερωμένοι για προϊόντα μας που συνεχώς εξελίσσονται.

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γιαννιτσών 158, Θεσσαλονίκη, 54628

+30 2310 517 895 / 2310 553 001

+30 2310 553 001

info[a]starteg.gr

www.starteg.gr

Viber Starteg

6942011050

Ελλάδα 2.0

MasterCard VISA Bank Transfer Cash On Delivery