Εισάγετε τον αντίστοιχο κωδικό που προϊόντος που αναζητάτε. Συμπληρώστε τον κωδικό χωρίς κενά ( ), παύλες (-) και καθέτους (/). Περισσότερα σχετικά με την αναζήτηση μπορείτε να βρείτε στην ενότητα Συχνές Ερωτήσεις.

+30 2310 517 895

+30 2310 553 001

DIESEL: Κύκλωμα του Αισθητήρα MAP. Οι βλάβες του και πως επηρεάζουν τον κινητήρα

DIESEL: Κύκλωμα του Αισθητήρα MAP. Οι βλάβες του και πως επηρεάζουν τον κινητήρα

STARTEG.GR

Το Ινστιτούτο μαζί με την εφημερίδα το «Συνεργείο  του αυτοκινήτου» γνωρίζοντας όσο κανείς άλλος τις ανάγκες και τα προβλήματα του Έλληνα μηχανικού εγκαινιάζει μια νέα στήλη παροχής εξειδικευμένων πληροφοριών. Βρήκατε τον κωδικό και μετά; Πόσες φορές δεν αφιερώσατε ώρες πολλές για την λύση ενός προβλήματος για το οποίο είχατε τον κωδικό βλάβης; Οι πληροφορίες αυτές αφορούν τον έλεγχο και την επιβεβαίωση του προβλήματος μετά την αναγνώριση του κωδικού βλάβης από το διαγνωστικό.

Πληροφορίες οι οποίες ενώ υπάρχουν και δίδονται από τον κατασκευαστή, είτε δεν γνωρίζουμε την ύπαρξή τους, είτε τις αγνοούμε, είτε δεν τις συνδυάζουμε με το πρόβλημα μιας και θεωρούμε ότι η ένδειξη του κωδικού βλάβης μέσα από το διαγνωστικό θα μας δώσει την λύση. Δυστυχώς σε μερικές περιπτώσεις αυτό δεν είναι από μόνο του αρκετό και απαιτεί μια σύνθετη εξειδικευμένη διαδικασία έλεγχου. Αυτή την διαδικασία θα περιγράψουμε σε αυτή και στις επόμενες στήλες του «Συνεργείου», πιστεύοντας πως θα σας καθοδηγήσουμε στην επίλυση δύσκολων προβλημάτων.

Συγκεντρώστε τους κωδικούς και τις διαδικασίες διάγνωσης και ταξινομήστε τους ως ένα χρήσιμο εργαλείο, επιλεγμένο από το «Συνεργείο» και τους συνεργάτες τους.

DTC: ΟΙ ΚΩΔΙΚΟΙ ΒΛΑΒΗΣ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ

DTC P0236    Έλεγχος Βαθμού Μεταβολής του Αισθητήρα ΜΑΡ
DTC P0237    Βραχυκύκλωμα με την γείωση GND στο Κύκλωμα του Αισθητήρα MAP
DTC P0238    Ανοικτό Κύκλωμα ή Βραχυκύκλωμα με το Β+ στο Κύκλωμα του Αισθητήρα MAP

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Ο αισθητήρας πίεσης του TURBO ανιχνεύει την πίεση της πολλαπλής εισαγωγής χρησιμοποιώντας την ενσωματωμένη μονάδα του αισθητήρα. Ο εγκέφαλος ECM προσδιορίζει την βασική διάρκεια ψεκασμού και τον χρονισμό του αβάνς του ψεκασμού με βάση την έξοδο της τάσης από τον αισθητήρα πίεσης του TURBO.

diesel map1

Σχήμα: Κυματομορφή αισθητήρα ΜΑΡ. Η κυματομορφή μεταξύ των ακροδεκτών PIM και EPIM των φις του εγκεφάλου ECM με τον κινητήρα στο ρελαντί.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ FAIL-SAFE

diesel map pinikas1

diesel map2

Σχήμα: Ηλεκτρικό διάγραμμα κυκλώματος αισθητήρα ΜΑΡ

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ

 


 Πηγή: tosynergeio.gr

Share this post: 

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ

starteg

Η εταιρία ''METALLIDIS STARTEG HELLAS" δραστηριοποιείται στο χώρο του αυτοκινήτου από το 1985 με έδρα την Θεσσαλονίκη με εξειδίκευση στα ηλεκτρικά ανταλλακτικά αυτοκινήτων.

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Δευ-Παρ 8:00-17:30
Σαβ 9:00-13:00

Viber Starteg6942011050

NEWSLETTER

NEWSLETTER

Αφήστε μας το email σας και μείνετε ενημερωμένοι για προϊόντα μας που συνεχώς εξελίσσονται.

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γιαννιτσών 158, Θεσσαλονίκη, 54628

+30 2310 517 895 / 2310 553 001

+30 2310 553 001

info[a]starteg.gr

www.starteg.gr

Viber Starteg

6942011050

MasterCard VISA Bank Transfer Cash On Delivery