Εισάγετε τον αντίστοιχο κωδικό που προϊόντος που αναζητάτε. Συμπληρώστε τον κωδικό χωρίς κενά ( ), παύλες (-) και καθέτους (/). Περισσότερα σχετικά με την αναζήτηση μπορείτε να βρείτε στην ενότητα Συχνές Ερωτήσεις.

+30 2310 517 895

+30 2310 553 001

Tι πρέπει να γνωρίζετε για το ηλεκτρικό σύστημα του αυτοκινήτου σας...

Tι πρέπει να γνωρίζετε για το ηλεκτρικό σύστημα του αυτοκινήτου σας...

STARTEG.GR | BLOG

Το βραχυκύκλωμα ενός ή περισσοτέρων στοιχείων είναι εύκολο να το διαπιστώσουμε. Μετράμε με ένα βολτόμετρο την τάση στους πόλους χωρίς φορτίο και εάν π.χ έχουμε ένα στοιχείο βραχυκυκλωμένο αντί για 12 V θα μετρήσουμε 10V εάν έχουμε δυο τότε θα μετρήσουμε 8V κ.λ.π. Η μπαταρία αυτή είναι για πέταμα (ανακύκλωση).
Στην περίπτωση διακοπής της συνέχειας των στοιχείων πάλι η διαπίστωση είναι εύκολη αφού στους πόλους θα έχουμε τάση (0 V). Η μπαταρία αυτή είναι για πέταμα (ανακύκλωση).
Σε άλλες περιπτώσεις όπου η μπαταρία μπορεί στην μέτρηση να μας δίνει 12 V, αλλά κάτω από φορτίο να πέφτουν στα 10V, τότε μπορούμε να προσπαθήσουμε να σώσουμε την μπαταρία για λίγο καιρό φορτίζοντάς την, αλλά η παραπέρα ζωή της θα είναι μικρή.

  • Η υπερφόρτιση της μπαταρίας λόγω βλάβης του δυναμό που φορτίζει την μπαταρία. Παρατηρούμε τα φώτα να δυναμώνουν απότομα και τα όργανα στο ταμπλό να παίζουν τρελά. Τότε λέμε ότι η μπαταρία βράζει και αποτελεί κινούμενη βόμβα για να εκραγεί και πρέπει να συμβουλευτούμε άμεσα τον εξειδικευμένο ηλεκτρολόγο αυτοκινήτων.
  • Η αποφόρτιση της μπαταρίας λόγω ακινητοποίησης του αυτοκινήτου για μεγάλο χρονικό διάστημα πάνω από ένα μήνα. Εάν αφήσουμε μια μπαταρία για μεγάλο χρονικό διάστημα άδεια ή λίγο φορτισμένη τότε μια χημική αντίδραση στις πλάκες σχηματίζει οξείδια του μολύβδου κρυσταλλικά αδιάλυτα (είναι αυτή η άσπρη σκόνη που συχνά βλέπουμε στους πόλους των μπαταριών εάν δεν προσέχουμε να διατηρούνται καθαροί). Αυτή η ουσία γεμίζει σταδιακά την επιφάνια των μολύβδινων πλακών και εμποδίζει της χημικές αντιδράσεις που αποθηκεύουν ή προσφέρουν ενέργεια.
  • Η μπαταρία χάνει σιγά – σιγά την αποθηκευμένη ενέργεια ώσπου αδειάζει τελείως. Η διαρροή μπορεί να φτάσει έως και 10% τον μήνα. Για τον λόγο αυτό θα πρέπει να φορτίζουμε την μπαταρία μια φορά τον μήνα όταν δεν την χρησιμοποιούμε ώστε να είναι φορτισμένη πάνω από το 80%.

Αποφόρτιση έχουμε και στις περιπτώσεις που ξεχνάμε τα φώτα, τα αλάρμ, άλλες ηλεκτρικές συσκευές του αυτοκινήτου ανοικτές για μεγάλο χρονικό διάστημα, όσο η μηχανή του αυτοκινήτου είναι κλειστή ή σε άλλη περίπτωση το δυναμό του αυτοκινήτου δεν φορτίζει κανονικά, οπότε στο ταμπλό του αυτοκινήτου ανάβει η ενδεικτική κόκκινη λυχνία που μας ειδοποιεί για την βλάβη οπότε πρέπει να επισκεφτούμε τον ηλεκτρολόγο άμεσα. Να μη εμπιστευόμαστε ποτέ τις μπαταρίες που έστω και μια φορά έχουν αδειάσει έστω και εάν δείχνουν ότι ξαναγέμισαν..

πηγη:http://www.karditsanews.gr

starteg.gr| blog
Share this post: 

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ

starteg

Η εταιρία ''METALLIDIS STARTEG HELLAS" δραστηριοποιείται στο χώρο του αυτοκινήτου από το 1985 με έδρα την Θεσσαλονίκη με εξειδίκευση στα ηλεκτρικά ανταλλακτικά αυτοκινήτων.

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Δευ-Παρ 8:00-17:30
Σαβ 9:00-13:00

Viber Starteg6942011050

NEWSLETTER

NEWSLETTER

Αφήστε μας το email σας και μείνετε ενημερωμένοι για προϊόντα μας που συνεχώς εξελίσσονται.

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γιαννιτσών 158, Θεσσαλονίκη, 54628

+30 2310 517 895 / 2310 553 001

+30 2310 553 001

info[a]starteg.gr

www.starteg.gr

Viber Starteg

6942011050

MasterCard VISA Bank Transfer Cash On Delivery